آکاایران: آیا می دانید خالق اصلی “پدیده” کیست و چه افرادی وی را در راه اندازی بزرگ ترین رستوران های زنجیره ای در ایران، امارات و افغانستان یاری می دهند؟

آیا اسامی زیر برای شما آشنا هستند؟ و آیا می دانید این افراد چه ارتباطی با یکدیگر داشته و چه فعالیتی دارند؟

  1. محسن پهلوان مقدم

  2. محمدرضا ریاحی

  3. سعید ورودی طرقبه

  4. علیرضا یزدانی لنگرودی

  5. علی اکبر عبدی فریمانی

اجازه دهید از نفر اول شروع کنیم. “محسن پهلوان مقدم“؛ خالق اصلی پدیده و فردی که در راه اندازی رستوران های زنجیره ای فعال است.

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

آکاایران: آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران ، هیأت مدیره و خالق "پدیده"

دامنه فعالیت وی به عنوان یکی از اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز آنچنان پیش رفته که وی با شکستن مرزها نه فقط در ایران بلکه در امارات و افغانستان نیز پروژه هایی را تعریف کرده و به تجارت مشغول است؛ تا جاییکه وی توانسته به یکی از ۱۰ میلیاردر ایران تبدیل شود؛ هر چند که به دلیل فقدان اطلاعات رسمی نمی توان این رتبه را صد در صد تأیید کرد.

وی با کمپین تبلیغاتی از همزمانی سالروز تولد امام رضا (ع) با تاریخ ۸۸٫۸٫۸ در تیزرهای تلویزیونی استفاده کرد تا اولین فردی باشد که تبلیغ یک رستوران را در تلویزیون به نمایش می گذارد.

وی که مالک ۴۵٫۴۵ درصد از سهام شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز (سهامی عام) است، با افزایش روابط کاری خود حتی در عرصه خارجی نیز موفق به انعقاد قراردادی با حامد کرزای رییس جمهور وقت افغانستان شد تا بر مبنای آن حق انحصاری بیلبوردهای تبلیغاتی این کشور همسایه را به مدت ۲۰ سال در اختیار خود بگیرد.

اما سوال اصلی اینجاست که مدیر عامل مجموعه ای با این میزان شهرت دارای چه تحصیلاتی است؟ جواب دیپلم می باشد.

دستیابی به چنین ثروت عظیمی از طریق اجرای عظیم ترین پروژه ها در کشور در حوزه ساخت و ساز آن هم با مدرک مذکور، این پرسش را مطرح می سازد که چرا شرکت های ساختمانی با قدمت زیاد و دارای تجربه فراوان و با حضور مدیرانی با مدارک بالای تحصیلی از اجرای چنین پروژه هایی و در نتیجه کسب این سودهای هنگفت عاجز هستند؟ اشکال کار کجاست؟ آیا نحوه عملکرد این شرکت ها دچار ایراد است یا مشکل از جای دیگری است؟

اما نفر دوم این جدول محمدرضا ریاحی است که در حالی ریاست هیأت مدیره مجموعه پدیده را بر عهده دارد که وی عضو سابق هیأت مدیره باشگاه فوتبال پدیده و نیز شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز نیز می باشد. این فرد در حالی ۱٫۱۹ درصد از سهام “پدیده” را در اختیار دارد که مدرک تحصیلی وی فوق لیسانس است.

و اما سومین نام در جدول اعضای هیأت مدیره “پدیده”، مربوط به سعید ورودی طرقبه، مدیر عامل و نائب رییس هیأت مدیره شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز با مدرک فوق لیسانس است که حدود ۱٫۳ درصد از سهام شرکت پدیده را نیز تحت تملک خود دارد.

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

علیرضا یزدانی لنگرودی و علی اکبر عبدی فریمانی نیز هر دو در حالی عضو هیأت مدیره شرکت “پدیده” و زیرمجموعه آن یعنی شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز هستند که با تملک ۱٫۵ درصد سهام این مجموعه گردشگری در میان سهامداران آن حضور دارند و هر دو نفر دارای مدرک فوق دیپلم می باشند.

طبق گزارش تهیه شده در خصوص فعالیت هیأت مدیره سال مالی ۹۲ این مجموعه، ۳۹ شخص حقیقی دیگر نیز سهامداران “پدیده” را تشکیل می دادند که جدول آن همراه با درصد مالکیت هر سهامدار در ذیل قابل مشاهده است.

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

همانطور که از جدول فوق پیداست بیش از ۷۳ درصد سهام “پدیده” در اختیار خانواده پهلوان مقدم است و میان سایر سهامداران نیز مشابهت فامیلی دیده می شود؛ بطوریکه سهامداری خانوادگی در این مجموعه کاملا مشهود به نظر می رسد.

البته پایین بودن سطح تحصیلات در خصوص نیروی انسانی این شرکت نیز تا حدی مطرح می باشد، بطوریکه وضعیت سرمایه نیروی کار در این شرکت گردشگری قابل مشاهده است.

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

بدین ترتیب همانطور که در جدول بالا به وضوح مشخص است، ۱۵ نفر از کل کارکنان دائم و ساعتی که شامل ۱۹ نفر و مشاورین ۲ نفر می شود، دارای مدرک فوق دیپلم و کمتر از آن هستند.

این سطح تحصیلات در حالی در میان این اعضا وجود دارد که ترکیب هیأت مدیره “پدیده” تقریباً با شرکت های تابعه آن یکی می باشد و اسامی آنها را در ذیل مشاهده می کنید.

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

این ترکیب اعضای هیأت مدیره میان شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز و سایر شرکت های تابعه اش موجب گردیده معاملات درون گروهی و در اصطلاح تیکی تاکای خانوادگی قابل توجهی در آن انجام و در نتیجه مشمول ماده ۱۲۹ قانون تجارت باشد. بطوریکه بیش از ۶۴ درصد سود خالص سال مالی ۹۲ “پدیده” ناشی از معاملات درون گروهی و سود فروش سهام شرکت بین المللی پدیده شاندیز کیش به شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز به مبلغ ۴۳۵۳ میلیارد ریال بوده ؛ به عبارتی حدود ۸۳۵ تومان از سود ۱۳۰۵ تومانی “پدیده” از بابت انجام معاملات درون گروهی است که طی آن تنها سهام از یک شرکت به یک شرکت دیگر زیرمجموعه آن منتقل شده، همانند اسلاف خود در بورس توسط خانواده “گ“ و “د“ که از این تکنیک برای سودده نشان دادن مجموعه خود استفاده می کردند، ولو اینکه سود شناسایی شده در اصطلاح سود کاغذی بوده باشد. یعنی شرکتی با سرمایه ۱۴ میلیارد تومانی به قیمتی بیش از ۴۳۵ میلیارد تومان فروخته شده که در نوع خود بسیار قابل توجه و بی نظیر است.

بطوریکه طبق نظر حسابرس با توجه به عدم ارایه صورت های مالی حسابرسی شده تلفیقی و همچنین وجود زیان انباشته در سال مالی قبل، انجام این قبیل معاملات به ابهامی اساسی در افشای اطلاعات شرکت منجر شده است.

برهمین اساس حسابرس مستقل و بازرس قانونی نیز در بند الف یادداشت های توضیحی ۲۸ همراه صورت های مالی به کلیه معاملات مشمول ماده ۱۲۹ اصلاحیه قانون تجارت مربوط به گزارش سال مالی ۹۲ اشاره کرده؛ گرچه به اعتقاد حسابرس، این معاملات با رعایت تشریفات مقرر در ماده قانونی یاد شده در خصوص کسب مجوز از هیأت مدیره و عدم حضور مدیر ذینفع در رأی گیری انجام شده است.

اما به هر صورت این یکی از بندهایی است که موجب شده تحت تأثیر آن نظر حسابرس برای صورت های مالی عملکرد پایان دوره سال ۹۲ مشروط باشد؛ چراکه بر مبنای آن ابهاماتی در خصوص نحوه انجام معاملات درون گروهی ایجاد شده و لازم است سرمایه گذاران و افرادی که متقاضی خرید سهام “پدیده” هستند، به این نکات مدنظر حسابرس توجه ویژه دارا باشند.

 به عنوان مثال شرکت مبالغ پرداختی از جمله مبلغ ۵۸۳۱۵۲ میلیون ریال ( حدود ۵۸ میلیارد تومان ) به آقای مهدی شعبانی شه بندی) بابت مشارکت در احداث کارخانه سنگک کـه تا این تاریـخ منتفی گردیده است)، پرداخت مبلغ ۹۲۹۶۱ میلیون ریال به باشگاه ابومسلم و مجموعه فرهنگی ورزشی پرسپولیس و مبلغ ۱۵۰۰ میلیون ریال به ستاد بازسازی عتبات عالیات و مبـلغ ۱۳۶۸۰ میلیون ریـال به آقای پورسلیمـی را به حساب بدهی آنها منظور نموده اسـت که هیچگونه مستندات و اطلاعات و مدارکی در این ارتباط و نحوه تسویه آنها ارایه نگردیده و مبالغ پرداختی به باشگاه های ابومسلم و پرسپولیس به حساب بدهکاری جاری مشترک سهامداران منظور گردیده است. این موارد تنها گوشه ای از مشکلاتی است که در صورت های مالی شرکت به آنها اشاره شده است.

حسابرس در حالی به مورد مذکور اشاره کرده که این نکته در آن وجود دارد که مهدی شعبانی شه بندی در حالی ۱۸٫۶۱ درصد سهام “پدیده” را در اختیار خود داشته که مبالغ پرداختی به این فرد به حساب بدهی وی به شرکت اصلی منظور کرده است؛ در صورتی که هیچگونه مستندات و اطلاعات و مدارکی در این ارتباط و نحوه تسویه آنها به حسابرس ارایه نشده است. این موارد تنها گوشه ای از ابهاماتی است که در خصوص معاملات درون گروهی این مجموعه وجود دارد. گرچه ابهامات متعدد دیگری نیز در این مجموعه مطرح است که در این گزارش جای پرداختن به آنها نیست و در روزهای آتی به صورت مفصل به آنها خواهیم پرداخت.

در مجموع با توجه به ثبت نام شرکت در فهرست شرکت های تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار مورخ ۹۲٫۲٫۱۷ و طی نامه ۲۲۰۱۲۹/۱۲۱ به شماره ۱۱۱۴۷، این پرسش مطرح است که مجموعه مذکور چگونه اجرای پروژه هایی عظیم در کشور را برعهده دارد؟ چراکه به نظر می رسد شرکتی با ماهیت فعالیت در زمینه ساخت و ساز نیازمند مدیریت افرادی با تحصیلات مرتبط با این حوزه است.

همچنین مجمع عادی سالیانه شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز در حالی ۹۳٫۴٫۱۸ برگزار شد که به دلیل حضور تنها ۴٫۲۸ درصد از سهامداران و در حالی که محسن پهلوان مقدم به عنوان سهامدار عمده در این جلسه حاضر نشده بود، مجمع به حد نصاب قانونی نرسید؛ در نتیجه این پرسش همچنان باقی است که علت عدم حضور خانواده پهلوان مقدم به عنوان سهامدار عمده بیش از ۷۳ درصدی در این مجمع چه بوده است؟ 

آنچه از "پدیده شاندیز" نمیدانید / سهامداران | هیأت مدیره و خالق "پدیده"

حال آنکه مدتی بعد و در تاریخ ۲۹ تیر ماه سال جاری سهامداران شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز یعنی زیرمجموعه “پدیده” جهت رسیدگی به صورت های مالی، گزارش مدیران و بازرسان شرکت جهت تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام تشکیل شد.

در این جلسه مهمترین موضوعات طرح شده، تأکید بر تداوم روند صعودی قیمت سهم و افزایش ضریب رشد آن نسبت به سال های قبل بود. همچنین افتتاح ۲۰ دفتر فروش سهام “پدیده” در ۲۰ کلان شهر کشور همزمان با عید سعید فطر، شروع و افتتاح بیش از ۱۵۰ پروژه کوچک و بزرگ در سراسر کشور و نیز افزایش سرمایه شرکت به جای پرداخت سود سهام به سهامداران جهت سرمایه گذاری در پروژه های نوین، از دیگر موضوعاتی بود که در مجمع سهامداران پیرامون آنها بحث و بررسی صورت گرفته است.

.

منبع : saten.ir

گردآوری توسط بخش خواندنی ها و دیدنی ها سایت آکا
تبلیغات