آکاایران: کشف نسخه خطی ۷۰۰ ساله غزلیات حافظ در هند

حافظ

آکاایران: کشف نسخه خطی 700 ساله غزلیات حافظ در هند

جالبترین ها ، آکا ایران : پژوهشگران انجمن آسیایی کلکته، نسخه خطی تازه و ناشناخته ای به قدمت ۷۰۰ سال از دیوان غزلیات خواجه حافظ شیرازی را به صورت تصادفی پیدا کردند.

به نقل از رسانه های ایالت بنگال ، این نسخه دست نوشته که گفته می شود بسیار گرانبها و نادر است به هنگام بررسی نسخ خطی انجمن آسیایی کلکته بدست آمد.

روزنامه تایمز آو ایندیا روز دوشنبه در مطلبی نوشت اکنون کارشناسان وایرانشناسان زیادی برای دیدن این اثر مهم و ارزشمند راهی کلکته مرکز ایالت بنگال غربی شده اند.

کشف نسخه خطی ۷۰۰ساله غزلیات حافظ در هند

گفته می شود که این نسخه خطی نه تنها به خطی خوش و با آرایش و تذهیب دلپذیر نوشته شده، بلکه در آن غزلی هست که در سایر نسخه ها موجود نیست.

این نسخه حاوی امضا و مهر طلایی شاه جهان ،پادشاه نامی و با شکوه سلسله مغولان هند است . این پادشاه چند قرن پس از حافظ زندگی می کرد، اما به نظر کارشناسان ‘انجمن آسیایی’، مهر دربار او نشان می دهد که این پادشاه هنردوست این نسخه را برای کتابخانه شخصی خود تهیه کرده است.

موزه انجمن آسیایی در کلکته نسخه نو یافته را در ویترینی برای تماشای عموم به نمایش گذاشته اند اما می گوید که به زودی به خزانه ای مخصوص منتقل می شود.

کارشناسان انجمن آسیایی در جستجوی آثار خطی باقیمانده از میرزا غالب، به شکلی کاملا تصادفی دست نوشته ای با اوراق زرد و کهنه یافته اند که متوجه شدند نسخه ناشناخته ای از دیوان حافظ است.

‘رامکریشنا چاترجی’، مشاور تاریخی انجمن آسیایی، به تایمز آو ایندیا گفته است: ‘وقتی همکاران ما به این نسخه برخوردند، حیرت کردند، زیرا حافظ ۵۰۰ سال قبل از میرزا غالب زندگی می کرده است. در تماس و مشاوره با پژوهشگران ایرانی کم کم روشن شد که این نسخه چطور به اینجا رسیده است.’

.

منبع : permag.ir

گردآوری توسط بخش جالب انگیز سایت آکا
پربازدیدها
تبلیغات